Keurslager Bertelsmann uit Buiten:
“De smulsteen wordt de nieuwste rage”

BUITEN CENTRUM - Willem Bertelsmann van Keurslager Bertelsmann aan het Zuideinde 1 in Buiten weet het zeker: “De smulsteen wordt de nieuwste rage.” Maar wat is het?

De smulsteen wordt de nieuwste rage in Almere. “Een smakelijke en makkelijke ovenschotel”, zegt slager Willem (rechts). (Foto: Fred Rotgans)


“De smulsteen is uniek in de slagerswereld. Het is een stenen ovenschotel met houder, een complete en smakelijke maaltijd.” Deze ovenschotel is ideaal omdat het alle ingrediënten heeft die nodig zijn, en maar 25 minuten op 180 graden Celsius in de voorverwarmde oven hoeft. Voor elke ovenschotel en de houder betalen klanten 15 euro borg.
De smulsteen is voor drie à vier personen en is er in vele varianten: een Franse, Amerikaanse en een Bulgaarse en een Mixed Grill. Bertelsmann licht toe: “De Amerikaanse smulsteen bestaat uit spareribs, broccoli, maïskolf en gepofte aardappel.” Ook smulstenen met alleen vlees zijn te bestellen bij Keurslager Bertelsmann in Buiten. “De Trio bestaat uit varkenshaas, kipfilet, biefstuk, een beetje paprika en courgette met erover een heerlijke kruidencrème.” Ook de Franse smulsteen is niet te versmaden, vindt de keurslager uit Buiten. “Varkenshaas, haricots verts, aardappelpartjes en broccoliroosjes. Dat wordt een hit.”
Volgens Bertelsmann wordt de smulsteen de nieuwste rage in Almere: “Veel gezinnen hebben het heel druk maar willen toch gezond eten, en niet urenlang in de keuken hoeven staan. Een heel goed alternatief voor de kerstdagen, maar ook op een doordeweekse dag perfect. Of als je visite krijgtߪ” Hij besluit lachend: “Hop de oven in, en klaar!”

Keurslager Bertelsmann

Zuideinde 1
1334 BX Almere Buiten
036-5370490

Artikel geplaatst op: 09 december 2010 - 16:47

Gerelateerd

Delen