Leven van Bob Fonhof op papier

ALMERE – Met hulp van het project Levensboek van Humanitas is vorige week opnieuw een levensboek gepresenteerd: dat van de Almeerder Bob Fonhof. Zijn autobiografie beschrijft de eerste helft van zijn leven en is geredigeerd door Humanitas-vrijwilliger Willem-Jan Hagens.
Een trotse Bob Fonhof en Willem-Jan Hagens. (Foto: Fred Rotgans)

Bob Fonhof, inmiddels 78 jaar, stond dertig jaar geleden aan de wieg van de Almere Partij. Al die tijd heeft de partij zetels gehad in de gemeenteraad, maar is sinds de PVV de overhand kreeg niet meer actief. Dit jaar doet Almere Partij, in samenwerking met het landelijke OPA, weer mee aan de verkiezingen.
Maar juist dat deel van zijn leven, Fonhof woont al 33 jaar in Almere en is er dus ook politiek actief, staat niet beschreven in zijn autobiografie. “Het boek ‘Vallen en opstaan, de jonge jaren van Bob Fonhof’, beschrijft de eerste 45 jaar van mijn leven”, zegt Fonhof. “Ik heb het zelf geschreven en kwam op zo’n vierhonderd A4’tjes uit. Dat heeft Willem-Jan geordend en er een boek van gemaakt dat leesbaar is. Het tweede deel van mijn leven, dus vanaf 45 jaar tot nu, staat ook al op papier maar paste niet meer in het boek.”
In het boek is te lezen dat vader Fonhof een grote rol gespeeld heeft in het leven van de jonge Bob. “Op 5-jarige leeftijd werd ik van school gehaald en mocht niet meer terug. Daarom heb ik op latere leeftijd, ik was toen al 35, pas leren schrijven.” Zijn leven in Amsterdam, Haarlem, Bennekom en anderhalf jaar Italië is beschreven in het boek. “Dat was een spannende tijd, want in Italië runde ik met een vriend een bedrijf in autoplaatwerk en autospuiterij, Auto Carrosseria Olandese. We kregen het daardoor aan de stok met de maffia.”
Wie geïnteresseerd is in het boek, kan contact opnemen met Bob Fonhof.
Artikel geplaatst op: 20 december 2013 - 12:06

Gerelateerd

Delen