Laat uw stem niet verloren gaan!

ALMERE – De gemeenteraadsverkiezingen zijn woensdag 19 maart. Voor wie u stemt is misschien nog een lastige keuze. Wellicht bent u er al lang uit over welke partij of kandidaat uw stem krijgt. Wie het nog niet weet, kan geholpen worden in de keuze door het invullen van het Kieskompas. Deze is te vinden op de website gemeenteraad.almere.nl/verkiezingen. Alle vijftien partijen die in Almere meedoen aan de verkiezingen, hebben op die pagina een link naar het partijprogramma.
De politiek beslist over de toekomst van Almere. Daarom is wél stemmen ontzettend belangrijk. Als kiesgerechtigde heeft u daar invloed op. Uw favoriete partij kan niks beginnen als er geen stemmen worden uitgebracht. Elke stem heeft invloed op het beleid. Laat uw stem dus niet verloren gaan!
Keuzes voor Almere

De gemeente moet nogal wat beslissingen nemen over Almere. Doorgroeien of juist stoppen met bouwen? Betere aansluiting met Amsterdam of juist niet? Grote onderwerpen die u als inwoner aangaan, zoals sport, veiligheid, cultuuruitgaven en wijkonderhoud worden bepaald door de gemeenteraad. Laat uw stem dus horen en kies de partij die uw wensen voor een beter Almere waar kan maken.
Stembureaus

Wie gaat stemmen heeft een stempas en identiteitsbewijs (een Nederlands paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of verblijfsdocument) nodig. Neem beide mee naar het stembureau. In Almere zijn er 109 stembureaus waar gestemd kan worden. Op uw stempas staat uw dichtstbijzijnde stembureaus, maar bij alle Almeerse stembureaus mag u stemmen. Bijna alle stembureaus zijn geopend van 7.30 tot 21.00 uur. Uitzonderingen is het stembureau in station Almere Centrum: 6.00 tot 20.00 uur, stembureau station Almere Muziekwijk: 6.00 tot 21.00 uur en het stembureau in het Flevoziekenhuis: 7.30 tot 20.00 uur.
Stempas

Stemmen kan alleen met eigen stempas, die tussen 28 februari en 4 maart is toegestuurd. Bij een verloren of niet ontvangen stempas, is het mogelijk om bij de gemeente een vervangende stempas aan te vragen. Kijk hoe dat kan op de website almere.nl/verkiezingen. In persoon kunnen stempassen tot en met 18 maart 12.00 uur opgevraagd worden bij de balie van Burgerzaken in het stadhuis. Neem een geldig, niet verlopen, identiteitsdocument mee.
Bij het stemmen mag een identiteitsdocument op 19 maart 2014 maximaal vijf jaar verlopen zijn.
Volmacht verlenen

Kunt u woensdag 19 maart niet zelf naar het stembureau gaan, dan kunt u stemmen door iemand anders een volmacht te geven. Die persoon kan dan namens u stemmen. Dit kan door de achterkant van de stempas in te vullen. De persoon die voor u stemt (de gemachtigde) neemt de ingevulde stempas en een kopie van uw identiteitsbewijs mee. Een gemachtigde kan uw stem alleen gelijktijdig met zijn eigen stem uitbrengen en mag maximaal twee volmachten aannemen.
Een schriftelijke volmacht aanvragen kan tot en met 14 maart 2014 bij de gemeente. Vul hiervoor het formulier Verzoek om bij volmacht te stemmen in.
Na 19 maart zijn op deze site www.almere.nl/bestuur/verkiezingen/uitslagen de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen in Almere te zien.
Artikel geplaatst op: 04 maart 2014 - 15:28

Gerelateerd

Delen