Diederik Samsom in gesprek met Almeerders

STAATSLIEDENWIJK - Politiek leider van de Partij van de Arbeid, Diederik Samsom, ging afgelopen zaterdag samen met de Almeerse PvdA-lijsttrekker John van der Pauw in gesprek met de bewoners van de Staatsliedenwijk. Van der Pauw, Samsom en de Almeerse PvdA’ers gingen de buurt in om aan inwoners te vragen wat ze van de wijk vinden.
Diederik Samson belt aan bij Ria Wienholds om haar namens de PvdA een roos te geven. (Foto: Fred Rotgans)

“We staan voor een goede buurt waar iedereen zich thuis voelt”, zegt John van der Pauw. “Een buurt waar de inwoners, jong en oud, de zekerheid van een baan hebben. Waar ouderen en zieken de zorg krijgen die ze nodig hebben. Daarom gingen we de buurt in om bewoners te vragen wat er speelt.”
Na het bezoek aan de wijk verzamelden Samsom en de Almeerse PvdA in buurtcentrum ’t Kardoes waar wethouder Henk Mulder in het bijzijn van Samsom een plan presenteerde met concrete maatregelen om de huisvesting in Almere te verbeteren. Het woonplan van de PvdA bestaat uit een actieplan om de beschikbaarheid van duizenden betaalbare woningen te realiseren en de doorstroming van de woningmarkt te bereiken. De PvdA wil dit onder andere doen door het bouwen van zogenaamde TON-woningen: kleine woningen voor 100.000 euro met een woonoppervlakte tussen de 60 en 90 vierkante meter waarvan de maandlasten beneden de 500 euro moeten komen.
Artikel geplaatst op: 12 maart 2014 - 07:00

Gerelateerd

Delen