Wel of niet stemmen?

(Foto's: Fred Rotgans)
STAD CENTRUM – Hoe denken Almeerders over de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart? Gaan ze stemmen en zo ja op wie? We vroegen het een aantal mensen op de markt in Almere Stad.
‘Ik wil meer banen’

Grace Amba gaat zeker stemmen, maar op welke partij weet ze nog niet. “Mijn man en ik discussiëren er nog over. De dag voor de verkiezingen weet ik het wel. Wat ik wil is een veilig Almere. En ik wil dat er meer banen komen, voor mijn kinderen en de toekomst.” Haar kinderen zijn 20 en 17 jaar. “Ik zie dat er zoveel jongeren zijn die geen baan hebben, daar maak ik me echt zorgen om.”
‘D66 doet wat voor scholen’

Hans van Hengel is er al uit, hij stemt D66 woensdag. “Ik vind dat D66 het goed doet in Almere. Ze doen geen loze beloften. En ze doen wat voor scholen, dat vind ik belangrijk want ik kom namelijk uit het onderwijs. Wat D66 doet slaat hout, ze spreken zich duidelijk uit. Beter dan de PVV, die veel lawaai maakt maar weinig uithaalt.”
‘Een lokale partij houdt zich bezig met lokale politiek’

“Ik ga zeker stemmen”, zegt Robert Verboom stellig. “Het is een recht dat we hebben om te stemmen, en we hebben de plicht om er gebruik van te maken. Wil je een verandering aanbrengen dan moet je stemmen. Ik werk in het onderwijs en daar wordt veel bezuinigd. Daarom stem ik op de lokale partij Almere Partij„£į. Ik denk namelijk dat een lokale partij zich meer bezighoudt met de lokale politiek en daar beter een bijdrage aan kan leveren.”
‘Ik weet niet waar ik op moet stemmen’

Angel Roelofs houdt zich niet bezig met de verkiezingen. “De gemeenteraadsverkiezingen hebben niet mijn prioriteit. Ik hou me er niet mee bezig. Ik zou niet weten waar ik op moet stemmen en lukraak stemmen heeft geen zin. Zoals Almere nu is, vind ik wel prima. Er staan alleen veel winkels leeg.”
Artikel geplaatst op: 17 maart 2014 - 13:24

Gerelateerd

Delen