Het Autismedebat

MUZIEKWIJK - Met de verschuiving van zorg van de landelijke/provinciale overheid naar de gemeente verandert ook de autismezorg in Almere. Is dat een vloek of juist een zegen? Tijdens het Autismedebat op woensdag 2 april wordt geprobeerd hier een antwoord op te formuleren. De resultaten van het debat worden aangeboden aan de Almeerse politiek.
Van 29 maart tot en met 5 april is het de Nationale Autismeweek. In Almere worden deze week diverse activiteiten georganiseerd. Op 28 maart bijvoorbeeld een toneelstuk en op 30 maart een belevingswandeling. Het sluitstuk van de week is het Autismedebat. Deze wordt georganiseerd door de Vrijwilligers en Mantelzorgcentrale Almere (VMCA) en het Autisme Netwerk Almere (ANA). In het debat worden de valkuilen, maar zeker ook de krachten van de gemeente wat betreft de zorg aan mensen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) verkend en wordt informatie gegeven over wat autisme nu precies is. De organisatie wil samen verder bouwen aan wat goed gaat en verbeteren waar dat nodig is.
Het debat is open voor iedereen en wordt gehouden in het Nautiluscollege aan de Lierstraat 17. Inloop vanaf 19.00 uur, aanvang 19.30 uur. Meer informatie: www.vmca.nl.. Aanmelden via: a.vangent@vmca.nl of: 036-5297550.
Artikel geplaatst op: 26 maart 2014 - 07:00

Gerelateerd

Delen