PVV Almere gaat gezamenlijk nieuwe raadsperiode in

ALMERE – De PVV in Almere gaat verder met de negen gekozen raadsleden. De fractie heeft besloten unaniem door te gaan, laat PVV-fractieleider Toon van Dijk weten na het overleg dat de partij maandagavond 24 maart had. “De linkse media en politiek correcte kliek hebben ons niet uit elkaar weten te spelen”, schrijft Van Dijk.
‘De PVV Almere heeft maandagavond na beraad unaniem besloten de nieuwe raadsperiode met negen man in te gaan’, zo luidt de verklaring.
Aanleiding voor de commotie zijn de uitlating van Geert Wilders op de avond van de gemeenteraadsverkiezingen. Acht van de negen gekozen PVV Almere-leden lieten daarop weten afstand te doen van de uitspraken en het beeld dat daarbij gecreëerd werd. Alleen Chris Jansen vond dat de leden vanwege deze kritiek niet in de partij konden blijven en werd daarop uit de partij gezet. Vorige week maandag is de ruzie bijgelegd en gaat de PVV Almere gezamenlijk verder.
Vorige week donderdag werden alle Almeerse PVV’ers Toon van Dijk, Jenny Zerfowski, Chris Jansen, Annette Raijer, René Eekhuis, Willem Boutkan, Olaf Buitelaar, Ron Dubbelman en Ramona Aukes, officieel geïnstalleerd op het stadhuis.
Artikel geplaatst op: 26 maart 2014 - 13:17

Gerelateerd

Delen