Jubileumboek over Almeerse wereldverbeteraars

ALMERE - De eerste inwoners van Almere arriveerden al in 1976 maar pas op 1 januari 1984 werd Almere officieel een gemeente. Ter gelegenheid van de 30e verjaardag van de gemeente wordt momenteel hard gewerkt aan een boek over Almeerse Wereldverbeteraars, de dragers van de hoogste onderscheiding van Almere, de Bonifatiusspeld. Deze krant zal de komende periode aandacht besteden aan het boek dat dit najaar moet uitkomen.
(Foto: aangeleverd)

In deze krant is tweewekelijks een artikel te lezen over één van de Bonifatiusspelddragers die in het boek zijn of haar verhaal vertelt. In alle gevallen gaat het over mensen die bereid waren om zich in te zetten voor een gemeenschap die nog opgebouwd moest worden.
Deze pioniers werden politiek actief, richtten een sportvereniging op, haalden werkgevers naar Almere, organiseerden een 24-uurs loop waarbij de opbrengst ten goede kwam aan MS-patiënten, zorgden ervoor dat de jeugd hutten kon bouwen of maakten het mogelijk dat ouders met een kind dat het syndroom van Down had, een aanspreekpunt hadden. De eerste die op 24 april in deze serie aan bod komt is Henk van Slooten. Henk heeft vele jaren op Jeugdland gewerkt en was de initiatiefnemer van de stichting Kindervakantieland Almere.
De lezer maakt de komende tijd nader kennis met de Almeerders achter deze bijzondere initiatieven. Voor deze inzet zijn ze beloond met de Bonifatiusspeld, de hoogste onderscheiding van Almere, die vernoemd is naar Sint-Bonifatius.
Het boek over de Almeerse Wereldverbeteraars is een initiatief van vier gepassioneerde Almeerders en verschijnt in een beperkte oplage. Het is een project van de Stichting Breinstorm Zuiderzeeland en wordt gemaakt door Mona Alikhah (fotograaf), Thijs Wartenbergh (schrijver), Marcel Kolder (ontwerper) en Ym de Roos (spelddrager). Via een voorinschrijving is korting op dit boek te verkrijgen via: www.bonifatiusspeld.nl. De ontwikkeling van het boek is te volgen via de Facebookpagina Bonifatiusspeld of twitter @bonifatiusspeld.
Artikel geplaatst op: 16 april 2014 - 07:00

Gerelateerd

Delen