D66 wil duidelijkheid over RTV Almere

STEDENWIJK – D66 wil direct na het zomerreces actie ondernemen met betrekking tot RTV Almere. De lokale omroep is voortdurend negatief in het nieuws door interne ruzies, bestuursperikelen. Vorige week concludeerde een adviesraad dat de lokale omroep ‘niet meer te redden is’.
Raadslid Jonathan de Jong. (Foto: aangeleverd)

Voorzitter Liesbeth van der Heiden van RTV Almere reageerde woedend op het rapport van de adviesraad, geleid door ex-wethouder Henk Smeeman. Van der Heiden, het enige bestuurslid dat nog in functie is, betitelde Smeeman als ‘een dwaze man’.
Voor D66 is de voortdurende heisa rond de lokale omroep reden om de kwestie politiek op de agenda te zetten. De partij wil direct na de zomervakantie duidelijkheid krijgen wat er gaande is. Raadslid Jonathan de Jong: “We hebben voor de Politieke Markt van 28 augustus een Ronde Tafelgesprek aangevraagd. Daar mag het bestuur van RTV Almere eens aan de raadsleden uitleggen wat er allemaal fout is gegaan. Maar we willen ook weten waarom de adviesraad tot de conclusie kwam waarom de omroep niet meer te redden is.”
Als de raad eenmaal goed geïnformeerd is dan kan de gemeenteraad ook de toekomst van de lokale omroep bepalen. De Jong: “Ik weet dat er subsidie is voor lokale media en dat RTV Almere maar een deel van dat budget krijgt. We doen daar altijd wat luchtig over, maar het is belangrijk dat Almere een divers medialandschap kent. Burgers hebben het recht om goed geïnformeerd te worden. Je hebt goede lokale pers nodig. Juist ook om de kloof tussen politiek en bewoners te verkleinen. Het is goed om dat hele landschap eens helder te krijgen: wat willen we ermee?”
Artikel geplaatst op: 16 juli 2014 - 09:00

Gerelateerd

Delen