Almere PlusBus kan gaan rijden

FAUNABUURT – De eerste stap is gezet om voor minder draagkrachtigen en minima in Almere een uitje of een etentje te regelen. De stichting AlmerePlusBus heeft een eigen bus aangeschaft. Omdat er nog geen gelden waren en de gemeente nog geen toezeggingen heeft gedaan, heeft de stichting de bus zelf voorgefinancierd. “De volgende stap is om gelden te generen zodat we dus bus kunnen laten rijden”, aldus Arie Verweij van AlmerePlusBus.
(Foto: Fred Rotgans)

AlmerePlusBus wil voor minder draagkrachtigen en minima in Almere gratis uitjes gaan organiseren. "We zijn met meerdere partijen gaan praten om dit te kunnen realiseren, maar lopen steeds tegen een muur aan”, aldus Verweij. “Het speelt daarin ook mee dat we niets van onze plannen konden laten zien, omdat we geen bus hadden. Dus hebben we besloten dat de bus er gewoon moest komen. We zullen nu subsidie aanvragen bij de gemeente en gaan de Almeerse politiek, fondsen en bedrijven aanschrijven en particulieren benaderen om donaties te krijgen. Als we rond de 12.000 euro per jaar bij elkaar krijgen dan is het project geslaagd.”
De stichting is een ideële organisatie heeft de ANBI-status, goede doelenregistratie, gekregen. “Dat betekent dat giften aan onze stichting aftrekbaar zijn van de belasting.”
Arie Verweij was chauffeur op de BoodschappenPlusBus van de Almeerse vrijwilligerscentrale. Hij zag dat de uitjes wel leuk waren voor de ouderen die wat meer geld te besteden hadden, maar aan de minima ging de bus voorbij. Almere PlusBus springt in dat gat. “Wij willen gaan samenwerken met organisaties als het Voedselloket Almere, de gemeente Almere, Stichting Fare, Leger des Heils en wellicht andere instellingen. Het gebeurt namelijk regelmatig dat dit soort stichtingen de minderbedeelden iets aan wil bieden, bijvoorbeeld het Voedselloket, maar dan moeten die mensen naar het VLA toe komen. Voor sommigen is dan een buskaartje zelfs te duur. Met ons busje kunnen wij ze ophalen en weer naar huis brengen.”
Almere PlusBus zoekt ambassadeurs, donateurs/vrienden van en sponsors. Kijk voor meer informatie op almereplusbus.nl.
Artikel geplaatst op: 17 september 2014 - 07:00

Gerelateerd

Delen