Lezers schrijven

Rob de Vries In Almere DEZE WEEK van 17 september stond het artikel ‘Nagenieten van triatlon bij Stadsarchief’. Daarin staat: ‘In 2007 werd door de Finse winnaar Teevu Toivanen een tijd van 08:15:56 neergezet.’ Rob de Vries reageert hier op. In diezelfde krant stond het artikel ‘RTV Almere op zwart’. Ook daar kwamen reacties op, een aantal wordt hier gepubliceerd. Zie voor alle reacties: www.almeredezeweek.nl
Een Almeerder reageerde op het artikel uit deze krant van vorige week: 'Filmwijkers zijn ‘containeronderzoek’ zat'.
Niet correct

Als triathlonfanaat heb ik het artikel over onze wereldberoemde triathlon gelezen. Echter, de informatie in dit artikel is niet helemaal correct. De juiste naam van de Fin die won in 2007 is Teemu Toivanen en niet Teevu Toivanen. Ook de vermeldde tijd is niet correct hoewel hij hier wel blij mee zou zijn. De juiste tijd aan de finish was 8:18:56 in plaats van 8:15:56.
Ik ken deze informatie uit mijn hoofd omdat de betreffende man jaren achter elkaar tijdens de wedstrijden in mijn huis heeft gelogeerd. Dit wilde ik even kwijt.

Radiootje spelen

Ach, deze omroep was ook het spelen van radiootje door enkele medewerkers en leek het een kleine 538 of Q-music. Zo zijn er al vele omroepen ten onder gegaan en volgen er nog meer. Een (radio)omroep voor Almere is meer dan haalbaar, maar raak wel je doelgroep die wil en kan luisteren.
Willem
Te veel voor jongeren

Ik heb voor deze omroep gewerkt, AlmereFM. Betreur het verlies maar het rommelde altijd al en inderdaad waren er te veel jongerenprogramma’s ik ben zelf 32 ook niet oud maar er waren acht jongerenprogramma’s, JonginAlmere de hoofdmoot. Nou is Almere een jongerenstad maar als meneer Smeeman vindt dat het te jong is, klopt dat wel. Het station zal toch wat meer op de ouderen moeten richten.
Ik begrijp best dat de gemeente niet betaalt als er paar keer gevraagd is om het format (muziek-doelgroep) aan te passen en het niet gedaan wordt. Een lokale omroep moet zich aanpassen naar wat een stad/dorp wil. En meneer Smeeman wil meer voor de oudere, als meerderen dat willen heb je dus een voorstel en moet je niet doorgaan met jongerenhits door de ether te slingeren.
Stefan
Politiek spelletje

Jammer dat hier veel met modder heen en weer gegooid word. Denken in een oplossing voor RTV Almere lees ik als luisteraar liever dan een politiek spelletje…
Raymon, Almere Poort

Afvalbeleid is gebaseerd op poen

Ben voor goed afval scheiden, maar de afvalcontainer is ook, na afval in plasticzakjes gedeponeerd te hebben (weer extra plastic) een enorme bron van stank. Een week kan nog net, maar bij het eens in de veertien dagen legen van de bak, is stank vaak adembenemend.
Ter vermindering van het plasticgebruik heb ik bio-plasticzakjes geprobeerd. Heb het jarenlang volgehouden met die zakjes. Die lossen echter al op in de pedaalemmer. Dus eenmaal in de afvalcontainer is er geen bescherming tegen het vrijkomen van stank. Dus maar weer over op gewone pedaalemmerzakken.
Ik heb katten, die op de kattenbak hun behoefte plegen te doen, al komen ze veel buiten. Poep en pies stinkt, ook al zit het vermengd met de kattenbakkorrels. De katten zijn stokoud en eten geregeld naast brokjes ook blikvoer en maaltijdzakjes voer. Die zakjes stinken snel verschrikkelijk, ook al zitten ze in plastic pedaalemmerzakjes.
Wat helpt tegen de stank? Vooral in die restafvalbak? Snoeiafval, vooral snoeiafval van coniferen werkt goed voor de vermindering van de stank.
Dus dankzij het gemeentelijk beleid gebruik ik weer gewoon plastic en deponeer zo af en toe wat snoeiafval bij het restafvaldeel omdat ik anders het gevoel heb op een vuilnisbelt te wonen, wat ondanks deze maatregelen bij warm weer toch nog geregeld voorkomt: een adembenemende stank.
Ik heb erg weinig afval, de plasticbak hoeft meestal maar éénmaal in de acht weken geleegd te worden. De duobak bevat veelal erg weinig restafval. Mijn meeste afval is snoeiafval - ik heb een groene tuin – dat ik deels zelf composteer, deels versnipper en deels in de duobak deponeer en deels door de gemeente laat ophalen – ik heb geen auto.
Heb ooit een gemeenteambtenaar gesproken die het idee had dat Almere helemaal restafvalvrij zou kunnen zijn. Zijn er helemaal geen duobakken meer nodig. Fictie. De burgers richting die wens opvoeden lijkt het beleid. Ik ben bang dat de afstand tot de alledaagse werkelijkheid en de burgers wat groot is geworden. Het idee is prachtig, maar ik vermoed dat het niet is ingegeven door betrokkenheid met bescherming van natuur en milieu, maar vooral met poen.
J.S. van der Zee

Bloot bovenlijf

In de jongste editie van Almere DEZE WEEK (voortreffelijk blad, overigens) is een foto geplaatst van burgemeester Jorritsma die het nieuwe Gay-Café in Stad aan de Grote Markt opent. Iedereen is in dat café welkom, zo staat er. Maar het feit dat er bij de officiële opening twee mannen met bloot bovenlijf rondparaderen, kennelijk een normale outfit voor dat café zelfs als de burgemeester op bezoek is, zorgt voor een natuurlijke selectie van de bezoekers. Mensen met een beetje gevoel voor fatsoen zullen zich daar niet laten zien.
Nico Beemsterboer
Artikel geplaatst op: 08 oktober 2014 - 15:27

Gerelateerd

Delen