Reacties op de stelling

De stelling van vorige week: ‘Groepen overlastgevende jongeren zijn in heel Almere een groot probleem’, sloeg op het artikel over de bewoners van Tussen de Vaarten, die overlastgevende jongeren spuugzat zijn.
Hieronder twee reacties.

Begeleiding naar bushalte

Is het niet mogelijk dat er een samenscholingsverbod komt in de tunnel en dat de schoolgaande jeugd naar de bushalte wordt begeleid? Ik kan me ongeveer vijftien jaar terug nog de maatregelen herinneren die het Oostvaarderscollege nam om overlast in de buurt tegen te gaan. Speciaal looppad van de bus naar de school en aanvankelijk onder begeleiding. Het is leuk, dat praten over hoe je je moet gedragen, maar daarmee is het nog niet veranderd.
Brigitte Hulscher
Rotjongens

Vreselijk! Wat een rotjongens. Het zal je kind maar wezen die met goed fatsoen niet meer met de fiets onder een poort kan rijden.
Wanneer wordt hier eens wat aan gedaan? De gemeente, de politiek in Almere, de politie: niemand doet wat, ze horen het aan maar verder komen ze niet. Het gaat nu toch echt tijd worden dat er flinke stappen worden ondernomen want zo kan het echt niet langer.
Ik snap niet dat de bewoners zo bang zijn voor dit soort tuig! Ga met z’n allen op de vuist met dit soort crapuul. Als zij er met twintig man staan dan zorgen jullie als buurt dat je er met vijftig man staat en neem ze eens flink onder handen want de politie doet er toch niks aan.
Je moet hier in Nederland zo zoetjes aan het heft in eigen hand nemen. Ik laat mij absoluut niet door een stelletje blagen van 14 tot 16 jaar in een hoek drukken, ik sta voor mijzelf niet in wat de gevolgen zijn maar die zijn niet mals!
Hebben deze kinderen geen ouders? Grijpen zij niet in? Zeggen zij niet tegen hun kinderen: binnenkomen want je gedraagt je niet netjes tegenover de mensheid en daar krijg je straf voor! Als onze zoon zoiets zou flikken dan kan hij rekenen op een flink pak op zijn tabernakel. Je kan als school wel door een wijk gaan lopen met deze jongeren, maar denken ze nu heus dat ze zich nadien anders gaan gedragen?
Het is al veel te ver heen en ze weten dat hier in Nederland een slappe hap bestuurders zitten en dat de politie echt wel wil optreden maar die mogen dat weer niet. Ons land gaat naar de verdoemenis en dat komt door het slappe optreden. Mensen hebben nu eenmaal een straffe hand nodig.
Ouders, ik wens jullie sterkte toe en ik hoop oprecht dat jullie kinderen niets wordt aangedaan en gezond thuis mogen komen.
Jacobine
Artikel geplaatst op: 13 oktober 2014 - 10:28

Gerelateerd

Delen