Almere genomineerd voor Jong Lokaal Bokaal

ALMERE - De stichting ABRI heeft Almere aangedragen voor de Jong Lokaal Bokaal. De stichting deed dit vanwege haar betrokkenheid en erkenning van het G-KRACHT-politiek panel. Almere hoort nu bij de twaalf genomineerden voor deze prijs.
De Jong Lokaal Bokaal is de jaarlijkse stimuleringsprijs voor gemeenten op het gebied van positief jeugdbeleid. Het is een prijs die in het leven is geroepen om goede initiatieven en praktijken op dit gebied zichtbaar te maken. Gemeenten krijgen met deze prijs de kans beloond te worden en daarmee gestimuleerd worden om op de juiste weg door te gaan.
De twaalf sterkste gemeenten gaan door naar de volgende ronde. In deze ronde brengen studenten pedagogiek van de Hogeschool Utrecht een bezoek aan de kanshebbende gemeenten. Zij gaan in gesprek met vertegenwoordigers van de gemeente en professionals. Ook zoeken de studenten jongeren uit de gemeenten op, om hen te vragen naar hun mening over het jeugdbeleid in hun gemeente.
Samen met een vakjury bepalen de studenten welke gemeenten een plaats verdienen in de finale. Op 19 januari 2015 reikt staatssecretaris Van Rijn de Jong Lokaal Bokaal uit aan de winnende gemeente.
Artikel geplaatst op: 16 oktober 2014 - 23:48

Gerelateerd

Delen