Politiek Anders: nieuwe lokale partij

ALMERE – Onder de naam Politiek Anders is in Almere een nieuwe lokale partij opgericht met als motto: niet rechts, niet links maar zinvol.


De initiatiefnemer van Politiek Anders is ondernemer en ex-SP’er Martin van Blitterswijk, momenteel actief als eenmansfractie in de gemeenteraad. Het doet Van Blitterswijk pijn hoe de politiek met mensen omgaat. “Een politicus staat met droge ogen een verhaal te houden waarmee een groep het gevoel krijgt dat deze hun probleem oplost, maar in werkelijkheid is het alleen maar gegoochel met woorden.” Politiek Anders wil zich gaan inzetten voor een zinvol bestaan, een bestaan met zingeving. De partij wil meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 en streeft naar twee zetels in de gemeenteraad. Dat betekent dat minimaal 3000 Almeerse inwoners op de partij moeten stemmen. Er is de komende jaren dus werk aan de winkel voor Van Blitterswijk en zijn team. “Politiek Anders zal zich volledig gaan inzetten voor een samenleving waarin iedereen werk heeft en meebetaalt naar draagkracht.”
Het is volgens Van Blitterswijk de taak van de overheid en gemeente om mensen te helpen. “Zij die moeite hebben het zelf te rooien en er zelf niet uitkomen dienen te worden geholpen om op eigen benen te staan en een zinvolle bijdrage aan de maatschappij te leveren. In de oude linkse politiek wordt gesteld dat alles goedkomt als iedereen maar genoeg geld krijgt. Politiek Anders vindt dat daar dan wel een zinvolle bijdrage tegenover moet staan. Belangrijk is het accepteren van de consequenties van onder andere je eigen handelen, daden, woorden en houding. Dat is verantwoordelijkheid nemen. Je eigen handelen dus, niet dat van een ander. Als je daarmee begint, creëer je minder het gevoel tekort te schieten en kun je meer.” Meer informatie: www.PolitiekAnders.nl

Artikel geplaatst op: 02 juli 2016 - 12:07

Gerelateerd

Delen