Uitspraak rechtszaak Media036 tegen deze krant op 11 juli

ALMERE – De rechtbank in Lelystad zal dinsdag 11 juli uitspraak doen in het kort geding dat de voormalige lokale omroep Media036 heeft aangespannen tegen deze krant. De omroep in liquidatie wil dat deze krant het artikel van 7 juni rectificeert.


In het artikel stellen direct betrokkenen dat er bij Media036 sprake was van mismanagement. Volgens Media036 heeft de publicatie in deze krant daarmee maar één doel: het zwart maken van voorzitter Willem Miermans en is Almere DEZE WEEK niet meer dan een roddelblaadje. Ook zijn de vereffenaars van de stichting in liquidatie van mening dat zij in hun eer en goede naam worden aangetast, mede omdat er te weinig onderzoek zou zijn gedaan en geen hoor- en wederhoor is toegepast. Door het artikel beweert Miermans zakelijk deals te hebben misgelopen.
Almere DEZE WEEK stelt dat er wel degelijk goed journalistiek werk is geleverd, voldoende bronnen zijn aangeboord en feiten gecheckt. Ook stelt de krant dat Miermans herhaaldelijk geweigerd heeft met journalisten van de krant, maar ook andere media, te woord te staan. Mede daarom keerde adviseur (en ex-wethouder) Henk Smeeman Media036 de rug toe. De krant wijst er op dat ook de politiek herhaaldelijk vraagtekens zette bij de werkwijze van het bestuur van de lokale omroep.

Artikel geplaatst op: 30 juni 2017 - 11:11

Gerelateerd

Delen