VVD hekelt passieve houding politie

MUZIEKWIJK – De VVD hekelt de passieve houding die de politie aannam bij de aangifte van het 11-jarig meisje dat filmend achtervolgd werd door een onbekende man bij een supermarkt aan het Wim Kanplein. De partij heeft schriftelijke vragen aan het college gesteld.


In de supermarkt werd het meisje achtervolgd door een man met een camera die haar ongevraagd filmde. Toen het meisje bang wegrende, bleef de man haar achtervolgen en filmen. De politie zou volgens WNL.tv geweigerd hebben de aangifte op te nemen.
De VVD stelt dat de politie pas daartoe bereid was nadat de media (de VVD noemt omroep WNL) aandacht heeft besteed aan het incident. Ook deze krant besteedde vorige week op de voorpagina aandacht aan dit incident.
Volgens de VVD is de passieve handelswijze van de politie volstrekt ontoelaatbaar. “Naar het oordeel van de VVD-fractie had de politie direct een onderzoek moeten starten naar de intenties van de filmende man, waarbij een aangifte opgenomen had kunnen en moeten worden.”

Ernst


De partij is van mening dat de politie op de hoogte was van de ernst van het incident omdat agenten de beelden van de camera’s in de supermarkt hadden bekeken. “De VVD-fractie heeft herhaaldelijk aandacht gevraagd voor het feit dat inwoners van Almere met enige regelmaat geconfronteerd worden met een weigerachtige houding van de politie om aangifte op te nemen.”
Volgens de partij staat dit haaks op de uitlatingen van zowel de burgemeester als het sectorhoofd van de politie die herhaaldelijk stelden dat iedereen altijd aangifte moet kunnen doen. ‘De realiteit blijkt echter uitermate weerbarstig te zijn’, aldus de VVD en de partij wil van het college weten welke maatregelen worden genomen om dit beeld weg te nemen.

Artikel geplaatst op: 30 juni 2017 - 12:00

Gerelateerd

Delen