Gemeente moet sneller betalen, vinden PvdA en D66

ALMERE - PvdA en D66 willen dat gemeente sneller openstaande rekeningen betaalt. Slechts 84 procent van de facturen wordt binnen dertig dagen voldaan.

“Vooral voor kleinere ondernemingen kan het echt problematisch zijn als zij lang op hun geld moeten wachten”, zegt fractievoorzitter Jerzy Soetekouw van de PvdA. “Landelijk is de norm dat negentig procent van de rekeningen binnen de betaaltermijn van dertig dagen betaald moet worden. Als gemeente moeten wij streven naar honderd procent.” 

De gemeente betaalde in 2014 nog 88 procent van haar rekeningen op tijd. Dit bleek uit de beantwoording van vragen die D66 destijds stelde. D66 vicefractievoorzitter Martine van Bemmel: “Het college beloofde in de beantwoording van mijn vragen destijds dat zij hun focus zouden leggen op het terugdringen van het aantal facturen dat te laat wordt betaald. Ik vind het heel teleurstellend en eigenlijk ook alarmerend dat de resultaten desondanks niet beter zijn geworden, maar juist achteruit zijn gegaan. Daarom vragen wij, de PvdA en D66, nu om een plan van aanpak en regelmatige rapportage over dit onderwerp.” De partijen dienen hun voorstel in bij de bespreking van de Programmarekening. Donderdag aanstaande wordt het besproken.

Artikel geplaatst op: 03 juli 2017 - 10:04

Gerelateerd

Delen