Collegepartijen pal achter Floriade

ALMERE – De collegepartijen PvdA, D66, VVD en CDA lieten tijdens de politieke markt - afgelopen donderdag - zien unaniem achter de Floriade te staan en haast te willen maken met bestemmingsplan van de Floriade. De PVV en de SP wilden juist extra tijd om het bestemmingsplan te kunnen beoordelen. Hun motie daartoe werd weggestemd.


De PVV vond dat het onmogelijke werd gevraagd om binnen drie weken het bestemmingsplan van 2300 pagina’s door te lezen en wilde ook een deskundige laten invliegen om de raad van advies te dienen bij de beoordeling van het plan. De andere partijen vonden het plan wel lijvig, maar zeker leesbaar. Van een deskundige wilden zij niets weten. “Het plan is duidelijk”, vond Miranda Joziasse van de VVD. "We kunnen er in ieder geval nu over gaan praten." Maar ze voegde daar wel fijntjes aan toe: “Waar het schip strandt, zullen we wel zien.”
Even leek het er op dat GroenLinks in het debat met de PVV en de SP meeging, maar gaandeweg meldde de partij tegen het uitstel van de behandeling te stemmen en schaarde zich daarmee wederom keurig achter de collegepartijen.
De collegepartijen blijven schouder aan schouder staan. Vorige week hielden ze hun mond toen de PVV een motie van wantrouwen tegen het college indiende omtrent de Floriade. Afgelopen donderdag namen ze gezamenlijk stelling tegen het standpunt van de PVV en SP.

Artikel geplaatst op: 07 juli 2017 - 13:55

Gerelateerd

Delen