Opknapbeurt vergaderzalen en raadszaal

ALMERE – Bezoekers van de Politieke Markt moeten makkelijker de weg vinden naar de vergaderzalen. Ook is de raadszaal zelf aan een opknapbeurt toe. De werkzaamheden beginnen volgende week en zullen zijn afgerond in maart.
De gang langs de fractiekamers stond donderdagavond vol verhuisdozen

De verbouwing van de raadszaal is noodzakelijk omdat de huidige zaal al 20 jaar oud is en de gemeente na de verkiezingen in maart 2018 zes extra raadsleden een plaats moet geven. Dat heeft te maken met de groei van de stad. Als gemeente met meer dan 200.000 inwoners moet Almere een gemeenteraad hebben die uit 45 personen bestaat. In het nieuwe ontwerp komt het publiek dichterbij te zitten en is de vergaderruimte beter te beveiligen.
Bovendien is de algemene toegankelijkheid van de raadzaal en vergaderkamers niet meer van deze tijd. Voor veel mensen is het lastig om naar de Politieke Markt te komen. Voor iedereen, en in het bijzonder voor minder validen, wordt het straks eenvoudiger om de Politieke Markt te bezoeken. Tenslotte wordt ook de techniek verbeterd. De Politieke Markt is straks beter online te volgen. Tegelijk met de verbouwing van de raadszaal worden ook de fractiekamers aangepakt. Nu hebben grote fracties een ruimere kamer. Straks worden alle fractiekamers even groot. Als alles volgens planning verloopt zijn de nieuwe vergaderkamers eind 2017 klaar en de nieuwe raadzaal eind januari 2018. Tot die tijd vergadert de gemeenteraad op andere locaties in het stadhuis.
Artikel geplaatst op: 15 juli 2017 - 14:06

Gerelateerd

Delen