Ans DeSumma (SP): 'Wat had ik dán moeten doen?'

ALMERE – Fractievoorzitter Ans DeSumma van de SP is geprikkeld over het politieke ‘Commentaar’ dat vorige week in deze krant verscheen. Daarin werden de oppositiepartijen - die kritisch naar de Floriade kijken - vergeleken met blaffende honden die niet bijten.


Tijdens de vakantie van de raadsleden staat Haddock - onder druk van de gemeente - voor een grote beslissing over de toekomst. Haddock is gevestigd op het Floriadeterrein. DeSumma liet tegenover deze krant weten dat wethouder Tjeerd Herrema de raad gepasseerd heeft. In het ‘commentaar’ werd erop gewezen dat het passeren van de raad gezien wordt als een politieke doodzonde. Dat zou de oppositie eigenlijk op de barricaden moeten springen. Dat gebeurt niet.
Ans DeSumma is het niet met die kritiek eens. “Wat had ik dán moeten doen?”, reageert de fractievoorzitter van de SP. “Had ik een extra raadsvergadering over Haddock bijeen moeten roepen? Iedereen is op vakantie. Ik had hooguit acht raadsleden kunnen optrommelen. En als het dan tot een stemming zou komen, dan sluiten de coalitiepartijen toch de gelederen. Ze vormen een meerderheid. En een vergadering bijeen roepen is kostbaar. Dus is het ook nog eens zonde van het belastinggeld. Dat betaalt de burger uiteindelijk."
DeSumma stelt dat wethouder Herrema nog niet achterover kan leunen. "De kwestie ‘Haddock’ komt écht nog wel op de politieke agenda te staan. We hebben samen met AP/OPA nog schriftelijke vragen aan het college gesteld, waar een onbevredigend antwoord op gekomen is. Daar willen we ook nog een duidelijker antwoord op. Bovendien is een deel van het Haddock-terrein bezit van eigenaar Philippe van Thiel. Haddock heeft dus ook nog wel wat ijzers in het vuur. Dat hele gedoe rond Haddock, deze zomer, is het gevolg dat het college die Floriade er snel doorheen wil drukken. We voeren dus wél oppositie en we blijven oppositie voeren.”

Artikel geplaatst op: 17 augustus 2017 - 09:13

Gerelateerd

Delen