Almeerse Omroep Stichting vraagt licentie aan

 

ALMERE – De Almeerse Omroep Stichting (AOS) heeft bij het commissariaat van de Media een licentie aangevraagd om in Almere te kunnen starten als lokale omroep. De AOS hoopt hiermee de opvolger te worden van Media036 dat onlangs ter ziele ging.

 

"Op dit moment hebben we één aanvraag voor een lokale omroep in Almere binnen”, zegt voorlichter Edgar van de Pas van het Commissariaat van de Media, “en dat is de aanvraag van de Almeerse Omroep Stichting.”

Aanvragen voor een licentie als lokale omroep moeten ook in de gemeenteraad worden behandeld. Op dit  moment staat de aanvraag nog niet op de politieke agenda. De gemeente wordt door de mediawet verplicht een bekostiging voor een lokale omroep ter beschikking te stellen. Media036 kreeg daar ruim 47.000 euro per jaar voor.
De Almeerse Omroep Stichting deed een aantal jaren geleden ook al mee in de race voor de licentie. De gemeenteraad koos toen voor Media036.
Op dit moment is AOS nog de enige gegadigde. Er gonzen wel geruchten over meerdere aanvragen voor de licentie, maar het Commissariaat van de Media is helder: “We hebben op dit moment één aanvraag binnen.”

Artikel geplaatst op: 20 september 2017 - 15:29

Gerelateerd

Delen