Openbare stukken KAF niet voorhanden

ALMERE – De Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) is niet scheutig met het naar buiten brengen van stukken die openbaar moeten zijn. Het jaarverslag en de jaarrekening 2015 zijn nog niet gedeponeerd van de Kamer van Koophandel. Over de stukken van 2016 hullen zowel de gemeente als KAF zich in stilzwijgen.

De Kamer van Koophandel heeft alleen de jaarrekeningen van 2013 en 2014 van KAF beschikbaar (Foto: aangeleverd)


Deze krant probeert al maanden het jaarverslag en de jaarrekening 2016 van KAF boven tafel te krijgen. 23 juni meldde wethouder Frits Huis via zijn woordvoerder Nicole Klockenbrink dat de stukken “momenteel beoordeeld werden.” Op 13 juli meldde de wethouder dat “de stukken nog niet zijn vastgesteld.” Een zelfde soort mededeling kwam 25 augustus: “Het jaarverslag/jaarrekening van KAF wordt nog beoordeeld en is daardoor nog niet openbaar. Vraag maar aan KAF of ze de stukken willen geven.”

Onbereikbaar


Bij KAF zijn echter de luiken potdicht. Directeur Jeroen van de Wiel is nooit bereikbaar voor de lokale en provinciale media. Hij is ‘niet op zijn plek, even wandelen, in vergadering, niet in huis of op vakantie.’ Op de vraag van Almere DEZE WEEK aan hem om te reageren op de toenmalige huurachterstand van Media036 meldde hij per SMS “dat hij geen contact met de krant wilde over Media036.” Verder reageert KAF niet op mails van deze krant.
Uit het subsidieregister 2016-2017 van de gemeente Almere blijkt dat aan KAF ruim 700.000 euro aan subsidie is verleend. Bij het ter perse gaan van deze krant waren de jaarrekening en het jaarverslag 2016 van KAF niet beschikbaar. Net als de documenten van 2015, zoals uit de registers van de Kamer van Koophandel blijkt.
De gemeente verwijst naar KAF en die organisatie houdt de luiken dicht. Zo is ook controle van de cijfers van KAF door de gemeenteraad op dit moment nog niet mogelijk.

Artikel geplaatst op: 22 september 2017 - 10:58

Gerelateerd

Delen