Raad 'content' met oplossing Camping Waterhout

ALMERE – De gemeenteraad toonde zich donderdagavond – bij de eerste raadsvergadering na de vakantie – content met wijze waarop wethouder Tjeerd Herrema tot overeenstemming is gekomen met de eigenaren van camping Waterhout om tot een verhuizing te komen.

Wethouder Tjeerd Herrema


Dat sommige raadsleden het woord ‘blij’ in de mond namen ging Ulysse Ellian (VVD) een brug te ver. “We kunnen onmogelijk blij zijn als een proces zo lang heeft geduurd en zoveel commotie heeft veroorzaakt. We mogen ‘content’ zijn dat het nu tot een overeenstemming is gekomen.“
De camping krijgt van de gemeente een flinke zak geld mee om te kunnen verhuizen naar de nieuwe locatie bij het Schateiland in Noorderplassen. Met het geld kunnen ze het terrein gebruiksklaar maken. De PvdA, de partij van wethouder Herrema, haalde opgelucht adem. John van der Pauw: “Een compliment aan de wethouder. Het kost wat, maar dan heb je ook wat.”
De AP/OPA en PVV waren beduidend minder enthousiast. René Dekker (AP/OPA) : "Ik ben het meest opgelucht dat er een eind is gekomen aan een heel vervelende soap." Chris Janssen (PVV) ging nog een stapje verder: "Dit was geen soap, maar een treurspel. De wethouder heeft een resultaat bereikt door de camping een bedrag met veel nullen mee te geven. Hij zegt dat dat bedrag als een voorinvestering gezien moet worden op de totale gebiedsontwikkeling. Maar voorlopig zijn dat alleen nog plannen op papier.”
Bij de raadsleden heerst onduidelijkheid wanneer wethouder Herrema met het ontwikkelingsplan voor de Floriade komt. Daarin moet meer duidelijk worden over de financiën rond de Floriade. Herrema had de verwachting gewekt dat dat in oktober zou gebeuren, wanneer het marktonderzoek zou zijn afgerond. Donderdag gaf hij aan dat dit waarschijnlijk pas in de eerste helft van 2018 gaat gebeuren. “Het marktonderzoek is inderdaad in oktober klaar, maar we kunnen meer inzicht geven wanneer de marktpartij bekend is die gaat ontwikkelen. Dan kunnen we ook meer vaart maken.”

 

Artikel geplaatst op: 22 september 2017 - 11:06

Gerelateerd

Delen