ALMEER TV wil ook lokale omroep worden

ALMERE - ALMEER TV wordt de nieuwe lokale televisie omroep. Dat is althans de ambitie van de vriendenclub die tot voor kort het populaire internet TV programma De Tafel op 2 produceerde. De club vraagt een licentie voor lokale Almeerse omroep aan bij het commissariaat van de media. Naast AOS en ALMEER TV zijn er nog twee gegadigden voornemens een aanvraag te doen.

Tafel op Twee zond in maart van dit jaar een verkiezingsdebat uit vanuit Corrosia (Foto: aangeleverd)

“Met de teloorgang van Media036 eerder dit jaar, is de uitzendlicentie voor een lokale omroep weer vrijgekomen”, zegt At Kasbergen, een van de initiatiefnemers. “De makers van de Tafel op 2 zijn van mening dat Almere gebaat is bij een lokale televisiezender die Almeerders breed informeert. Dus geen entertainment, maar informatie op het gebied van maatschappij, kunst, cultuur en politiek.”

Het team dat De tafel op 2 produceerde heeft daarom besloten de vrij gekomen licentie aan te vragen bij het Commissariaat voor de Media. Het hoopt de licentie begin 2018 te verkrijgen, om in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart Almeerders via het lokale TV kanaal te informeren over de plannen en ideeën van de Almeerse politieke partijen.   

Vier gegadigden
Het wordt wel dringen rond de vrijgevallen licentie. Vorige week meldde het commissariaat van de Media al dat de Almeerse Omroep Stichting (AOS) een licentie had aangevraagd. Bij de redactie van deze krant zijn de namen van nog twee initiatieven bekend die wellicht op korte termijn de licentie willen verwerven. Het aantal kandidaten zou daarmee op vier komen.

Artikel geplaatst op: 23 september 2017 - 19:09

Gerelateerd

Delen