Johan de Leeuw verlaat 50PLUS

ALMERE – Johan de Leeuw, fractievoorzitter van APOPA wil zijn handen vrij houden voor de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Daartoe heeft hij zijn lidmaatschap van de partij 50PLUS opgezegd.

Johan de Leeuw fractievoorzitter van AP/OPA (Foto: aangeleverd)


In de polder hadden APOPA en 50PLUS duidelijke en constructieve afspraken met elkaar. OPA is in 2013 geboren uit actieve leden van 50PLUS. Met de decentralisatie vonden die leden dat ouderen vertegenwoordigd moeten zijn in de gemeenten. Tegen die achtergrond zijn in meer dan 20 gemeenten OPA groepen doorgedrongen in de diverse raden.

Gelukszoekers


"De groep van APOPA en 50PLUS Almere startte in het voorjaar van 2016 een klasje om zo een nieuwe fractie op te bouwen. Dit alles met volle steun van 50PLUS Flevoland. Maar, 50PLUS Kneuterdijk gooide op basis van vage argumenten roet in het eten en zorgde er voor dat Flevoland zijn afspraken niet kon nakomen. Men bleek geen samenwerkend vermogen te hebben. Ook wilde men gelukzoekers toelaten op de lijst", schrijft Johan de Leeuw in een brief.
Om die redenen heeft APOPA besloten om onder eigen naam de verkiezingen van 2018 in te gaan. Alle actieve 50PLUS leden in Almere hebben besloten om samen met APOPA de campagne in te gaan en krijgen een plekje op de lijst van APOPA. 50PLUS moet het nu dus zonder De Leeuw doen.

Artikel geplaatst op: 25 september 2017 - 14:24

Gerelateerd

Delen