Derde kandidaat lokale omroep is SLOA

ALMERE - Naast AOS en ALMEER TV is nu ook de derde kandidaat bekend die een licentie wil voor een lokale omroep in Almere: de Stichting Lokale Omroep Almere (SLOA). Initiatiefnemer is Arno van Boven. SLOA heeft inmiddels  een aanvraag ingediend bij het Commissariaat voor de Media en wil de licentie van de gemeente voor de komende vijf jaar.

Een woordvoerder van de SLOA laat weten dat er achter de schermen hard gewerkt wordt om de plannen in september te overhandigen aan wethouder Frits Huis. Er is inmiddels al een vereist Programma Bepalend Orgaan (PBO) samengesteld. Het SLOA-bestuur, waarvan de namen nog niet bekend zijn, zou ook jarenlange ervaring met het opstarten van lokale en regionale omroepen hebben. SLOA kiest in de opzet voor vernieuwing. "De lokale omroep in zijn huidige vorm is niet meer van deze tijd", zegt Van Boven. "Mensen willen het lokale nieuws en de actualiteiten op een andere manier tot zich krijgen. We gaan dan ook voor innovatie: een digitaal media platform zonder duur pand en studio’s."
Hoe dat plan eruit ziet wordt pas later bekend, omdat er nog andere kandidaten zijn voor de licentie van lokale omroep in Almere. "We zijn in ieder geval niet van plan om te gaan concurreren met lokale kranten en online nieuwssites, wél gaan we samenwerken voor de nieuwsvoorziening. Door nieuwe techniek is straks iedere inwoner van Almere een redacteur van de omroep. Ook is er ruimte voor vloggers, bloggers en lokale journalisten. Almere krijgt de primeur van de Lokale Omroep 2.0."
Volgens Van Boven zijn de eerste reacties positief. "Maar veel vertegenwoordigers van representatieve sectoren en organisaties zijn wel sceptisch gezien het verleden van de lokale omroep in Almere. Het plan is gebaseerd op de subsidie van 50.000 euro per jaar die de gemeente beschikbaar heeft voor lokale omroep."
Het Ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft aan de SLOA een uitzendvergunning gegeven om te testen met lokale radio via DAB+, de vervanger van de FM. Mede hierdoor is de SLOA virtueel gevestigd in het WTC. De uitzendingen via DAB+ starten in oktober.

Artikel geplaatst op: 26 september 2017 - 09:25

Gerelateerd

Delen