Henk Struik bij SLOA

1Almere vierde kandidaat lokale omroep

ALMERE – Student journalistiek Sefanja Jongkind van de Hogeschool Windesheim gaat meedoen in de strijd om een licentie voor lokale omroep in Almere. De omroep gaat 1Almere heten.


“Momenteel ben ik bezig met het oprichten van een online nieuwsplatform met de naam '1Almere”, schrijft Jongkind aan deze krant. “Dat betekent dat 1almere een aanvraag zal indienen bij het Commissariaat voor de Media voor toewijzing van een zendvergunning op radio en televisie in de stad. De focus van 1almere ligt de komende jaren op het uitbreiden van haar journalistieke activiteiten. De website 1Almere.nl is al actief. Ons doel is om Almeerders via diverse mediakanalen te informeren over nieuws, sport en recreatie, politiek, werk en inkomen, maatschappelijke kwesties, zorg en welzijn, kunst en cultuur en levensbeschouwing binnen de stad Almere. Wij willen zichtbaar zijn op een groot aanbod van mediakanalen.” Jongkind wil in januari 2018 starten.

SLOA
Gisteren werd bekend dat de Stichting Lokale Omroep Almere (SLOA) de derde kandidaat is als lokale omroep, na AOS en ALMEERTV. Initiatiefnemer Arno van Boven van SLOA wordt bestuurlijk ter zijde gestaan door Henk Struik, computerspecialist en bekende Almeerder in de wijk Tussen de Vaarten.

Vijfde initiatief
Er zijn bronnen die melden dat er een vijfde initiatief voor een lokale omroep in Almere op stapel staat. De initiatiefnemers daarvan willen nog niet naar buiten treden.

 

 

Artikel geplaatst op: 27 september 2017 - 11:43

Gerelateerd

Delen