MantelzorgpleinAlmere.nl biedt activiteiten voor mantelzorgers

STAD CENTRUM – Met mantelzorgpleinalmere.nl hebben mantelzorgers nu een website waar ze activiteiten kunnen vinden die specifiek voor hen zijn. Wethouder René Peeters opende de website vorige week, tijdens het jaarlijkse mantelzorgdebat, officieel.
Tijdens het jaarlijkse mantelzorgdebat opende wethouder René Peeters de website officieel. (Foto: aangeleverd)

Op de website staan cursussen en workshops waarmee mantelzorgers hun kennis over mantelzorg in het algemeen en ook specifiek over een bepaald ziektebeeld kunnen verbeteren. Ook vinden zij hier activiteiten om te ontspannen en om anderen te ontmoeten zoals gespreksgroepen, eetgroepen of een avondje uit. Daarnaast kunnen ook professionals die regelmatig met mantelzorgers in contact komen hier trainingen en workshops (op maat) vinden. De activiteiten op het mantelzorgpleinalmere.nl worden aangeboden door diverse organisaties in Almere. Organisaties, bedrijven, coaches die een activiteit specifiek voor mantelzorgers of over mantelzorg aanbieden kunnen deze geheel kosteloos op het mantelzorgpleinalmere.nl plaatsen. Het streven is om het aanbod voor Almere zo compleet mogelijk te maken.
De opening vond plaats tijdens het jaarlijkse mantelzorgdebat. Dit debat wordt bezocht door een grote groep mantelzorgers, vertegenwoordigers uit de politiek en professionals. In de veilige sfeer van het debat konden mensen heel open hun verhaal vertellen en over hun mantelzorgsituatie praten. Zij vonden een luisterend oor en vooral ook herkenning. Ook voor de professionals en vertegenwoordigers van de politiek waren de verhalen verhelderend en in sommige gevallen ook confronterend. Boeiend was in elk geval dat men elkaar vond en dat problemen die werden ondervonden in de communicatie tussen de diverse partijen in het dagelijks leven, tijdens en na afloop van deze middag konden worden opgelost. Deelnemers aan het debat gingen na afloop met een goed gevoel en nieuwe kennis naar huis.
Artikel geplaatst op: 05 oktober 2017 - 12:02

Gerelateerd

Delen