Almeerders lopen niet warm voor Dag van de Democratie

ALMERE – “Ik ben hier omdat ik de stem van de studenten wil laten horen in het stadhuis”, zegt Chris Klinkenberg van studentenvereniging Endjin uit Almere. “Ik ben al met diverse raadsleden in gesprek gegaan.” Chris bezocht net als zo’n 150 Almeerders zaterdag de Dag van de Democratie en de motiemarkt in het stadhuis.

De politieke partijen hadden kraampjes. (Foto's: Fred Rotgans)


De meeste Almeerse politieke partijen hadden een kraampje ingericht om hun gedachtegoed naar buiten te brengen. Bezoekers gingen in gesprek met de raadsleden, op de foto met de burgemeester en scholieren namen deel aan discussies onder leiding van rapper Yes-R. Verder was er een fotowedstrijd voor de beste foto over de democratie in Almere.
Voor een aantal raadsleden was het bezoekersaantal tegenvallend. “Misschien is dit niet de manier waarop we de Almeerders warm maken voor de democratie”, verzuchtte een van hen. Regelmatig stonden de raadsleden met elkaar te praten omdat er geen bezoekers waren bij hun stand.

Motiemarkt


Op de motiemarkt konden organisaties of bewoners met vooraf opgestelde moties proberen raadsleden achter hun idee te krijgen. Deze week wordt bekend gemaakt hoeveel moties er zijn voorgesteld en welke moties het gaan halen om op de politieke markt te worden besproken. Op de motiemarkt zelf was het wel wat drukker dan bij de kraampjes van de politieke partijen. Op www.adwtv.nl staat een filmverslag van de Dag van de Democratie.

Artikel geplaatst op: 09 oktober 2017 - 10:00

Gerelateerd

Delen