Jeugdland Haven mag blijven, maar verhuist

HAVEN – Jeugdland Haven mag open blijven, maar verhuist wel naar een andere plek. Dat vertelde wethouder René Peeters donderdagavond tijdens de Politieke Markt. Op de huidige plek worden woningen gebouwd.
De jeugd liet zich horen tijdens de Politieke Markt. V.l.n.r: Rijkjan, Guus, Raf en inspreker Bram. Op de achtergrond Tess. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Maandenlang verkeerden de inwoners van Haven in onzekerheid omtrent de toekomst van Jeugdland. Jeugdland moet verhuizen omdat er op dat terrein woningbouw gaat komen. De Schoor zou onvoldoende geld hebben om Jeugdland op een andere plek voort te zetten. Het veroorzaakte grote onrust in het oudste stadsdeel van Almere, mede ook omdat wethouder Peeters geen duidelijk antwoord gaf op schriftelijke vragen die GroenLinks stelde over de kwestie.
Tijdens de Politieke Markt, donderdagavond, lieten ouders, betrokkenen en ook gebruiker Bram (10) de raadsleden weten hoe belangrijk het is om Jeugdland te behouden. Bram vertelde dat hij twee keer per week op Jeugdland te vinden is en dat hij daar ook vrienden ontmoet. “Ik spring graag op de trampoline. Daar moet ik wel voor naar Jeugdland, want thuis hebben we geen trampoline.
Raadsleden

Een aantal raadsleden bleek ook in het verleden gebruik gemaakt te hebben van Jeugdland. Al snel werd duidelijk dat alle partijen Jeugdland willen behouden. En ook wethouder Peeters liet er geen misverstand over bestaan: Jeugdland Haven blijft open en verhuist begin 2019 naar Park Uithof. PvdA en GroenLinks vroegen zich verbijsterd af of de wethouder niet eerder die duidelijkheid had kunnen geven. “Nee”, zei Peeters. “Toen ik die schriftelijke vragen moest beantwoorden waren we nog in retraite en was de begroting voor 2018 nog niet rond. Als ik dan toezeggingen ga doen, krijg ik problemen met mijn collega-wethouders. Nu kan ik die duidelijkheid wel geven. Overigens beslist niet De Schoor over de toekomst van Jeugdland, maar u: de gemeenteraad. Als u de begroting voor 2018 goedkeurt kan Jeugdland gewoon voortbestaan.”
Artikel geplaatst op: 13 oktober 2017 - 09:48

Gerelateerd

Delen