Eenzaamheid, een groot probleem in Almere

ALMERE –“Eenzaamheid is een stil en niet erg zichtbaar probleem”, zei raadslid van de VVD Ellentrees Müller. Eenzaamheid is een groot probleem in Almere. Dat blijkt uit de cijfers van de GGD Flevoland. De raadsleden hebben er tijdens de politieke markt op donderdagavond over gediscussieerd.
Links onze speciale verslaggeefster Kaylee Landegent. Rechts Ellentrees Müller (VVD). Foto: Almere DEZE WEEK)
Kader

Kaylee Landegent, 14-jarige scholiere van het Artecollege, liep afgelopen donderdagavond met de redactie mee op de politieke markt. Zij volgde de ronde tafel over eenzaamheid. Hieronder haar verslag.

Op 12 oktober 2017 zijn de raadsleden bijeengekomen om het onderwerp ‘eenzaamheid’ ter sprake te brengen. Dit blijkt een groot probleem te zijn in de gemeente Almere. Maar liefst 47% van de Almeerse bevolking is eenzaam. Vooral mantelzorgers, gescheiden mensen van 55 en daklozen voelen zich alleen. Voor eenzame mensen is het moeilijk om zelf aan te geven dat ze eenzaam zijn. Maar hoe kunnen wij ervoor zorgen dat zij zelf die stap kunnen en willen zetten om uit hun isolement te komen? Dit probleem wil de gemeente Almere graag veranderen
Voorkomen

Eenzaamheid kan nooit helemaal voorkomen worden. Het kan bijvoorbeeld wel verminderd worden. Een simpele begroeting op straat of in de lift kan al veel helpen. Het hoeft niet altijd veel moeite te kosten, maar een groet kan een mens al veel doen.
Eenzaamheid is een erg serieus probleem in de moderne samenleving. Wanneer je een eenzaam persoon kent, wees er dan voor diegene. Nodig hem of haar een keer uit om koffie te gaan drinken, of iets dergelijks. Zo iets kleins kan al veel betekenen voor iemand.
Door Kaylee Landegent
Artikel geplaatst op: 18 oktober 2017 - 21:35

Gerelateerd

Delen