Cocky Kuipers (D66) stopt na zestien jaar als raadslid

ALMERE - Veel ervaren raadsleden nemen na de verkiezingen in maart afscheid. In die rij sluit zich nu ook Cocky Kuipers (D66) aan. Zij was zestien jaar lang raadslid.

“Cocky is een warm mens met ontzettend veel passie voor de stad, het gemeenteraadswerk en de partij. Ze heeft vele jaren de kar getrokken, ook toen het minder ging met D66. In 2006 was zij zelfs de enige volksvertegenwoordiger voor D66 in heel Flevoland. In 2010 kregen we, onder haar leiding en na drie maanden onderhandelen, voor het eerst in jaren weer de kans om bestuurlijke verantwoordelijkheid de dragen. Ik ben haar dankbaar voor alles wat zij voor de partij heeft gedaan. En voor wat zij natuurlijk nog gaat doen, want we laten haar natuurlijk niet gaan binnen de partij.” zegt D66-lijsttrekker Martine van Bemmel. Kuipers blijft raadslid tot de verkiezingen.

Tal van onderwerpen
Kuipers kwam in 2002 als raadslid in de gemeenteraad van Almere en heeft zich sindsdien voor tal van onderwerpen ingezet. Zo is haar voorstel om de welstandsregels af te schaffen aangenomen en was zij voorzitter van de volggroep ‘Excellent Gastheerschap’. Haar liefde voor Almere straalt op alle manieren door in haar visie voor de stad. Want waar kun je immers zo mooi stedelijk wonen in het groen. De woningbouw, werkgelegenheid en natuurlijk kunst en cultuur waren haar favoriete portefeuilles. Sinds 2014 zit Kuipers in het presidium, het dagelijks bestuur van de gemeenteraad. Hier zette zij vol in op bestuurlijke vernieuwing en op manieren om de gemeenteraad klaar te maken voor de toekomst.

Grande dame  
Afdelingsvoorzitter Fons van der Ham zegt: “D66 Almere in zijn geheel is aan Cocky enorm veel dank verschuldigd. Zij heeft op tal van manieren en op haar geheel eigen wijze een unieke bijdrage geleverd aan de groei van D66 in Almere. Cocky is onze ‘Grande Dame’ van de lokale democratie.” Wethouder Rene Peeters vult aan: "In 2010 onderhandelden we samen. Cocky maakte mij als nieuweling wegwijs in de Almeerse politieke arena. Daar ben ik haar nog steeds dankbaar voor."

Artikel geplaatst op: 16 oktober 2017 - 09:58

Gerelateerd

Delen