Bewoners Buiten niet blij met coffeeshop

BUITEN – “De huizenprijzen van onze woningen zullen dramatisch dalen. Er zal alleen maar meer gedeald gaan worden en de verkeersdruk op de Evenaar wordt te groot.” Bewoners van Buiten zijn niet blij met de plannen van het college van Burgemeester en Wethouders om een coffeeshop te vestigen op een ponton in de havenkom aan de Meridiaan in Buiten.

De coffeeshop in Buiten kan er voor maximaal zes jaar komen. ((Foto: shutterstock)


Burgemeester Franc Weerwind (D66), wethouder Herrema (PvdA) en de coffeeshop-uitbater gaven maandagavond in de Burgerzaal van het stadhuis informatie aan bewoners van Buiten over de plannen voor een coffeeshop. Bewoners zijn ongerust over de plannen. Er is angst voor waardevermindering van hun huizen, overlast in het Meridiaanpark, verkeersdruk en dealeroverlast in de omgeving.

Zes jaar


Burgemeester Weerwind gaf aan dat de coffeeshop voor maximaal zes jaar gevestigd gaat worden en dat handhaving “er bovenop zal zitten.” Toch bleven bewoners met vragen zitten. “Waarom is er niet de meteen gekozen voor een definitieve plek? Waarom tijdelijk?” Bart Vollenberg, van coffeeshop-uitbater Fumar legde uit dat dit de normale weg is. “Eerst willen we weten of de coffeeshop in een behoefte voorziet. Daarna kijken we verder.” Weerwind voegde toe dat het na de zes jaar aan de uitbater is om met nieuwe plannen te komen.
De aanwezige politie meldde dat bij de al aanwezige coffeeshops in Almere geen noemenswaardige toename van overlast is. De bewoners hadden daar niet echt een boodschap aan. “We hebben nu al overlast van drugsdealers met scootertjes en auto’s. Laat staan als daar nog eens een coffeeshop bij komt.”

Bezoek


Burgemeester Weerwind deed enkele toezeggingen aan de bewoners. Zo gaat hij op bezoek om op locatie met hen verder te praten. Bovendien nam hij de suggestie mee om de openingstijden nog eens te bezien. Nu worden die op werkdagen van 16.00 – 24 uur en op zondag van 12.00 tot 24.00 uur. “De middelbare school het OVC heeft les tot kwart voor vijf”, meldde een moeder van een scholier. “Ik denk dat er alleen met de schooltijden van de lagere scholen is rekening gehouden.”
Op dit moment is er nog geen vergunning verleend. “Ook is er nog geen vergunning aangevraagd”, meldde Weerwind. “Het hele plan moet ook nog langs de gemeenteraad. Ik heb uw ideeën en mening gehoord en die neem ik mee in de besluitvorming.”

Artikel geplaatst op: 17 oktober 2017 - 09:22

Gerelateerd

Delen