VVD lanceert aangiftemeldpunt.nu

De VVD Almere heeft een aangiftemeldpunt geopend voor situaties waarbij Almeerders geen aangifte konden doen bij de politie: aangiftemeldpunt.nu.

Na herhaaldelijke aandacht blijven bij de VVD berichten binnenkomen van inwoners die in verschillende situaties geen aangifte konden doen. “Onacceptabel”, aldus fractieassistent Ulysse Ellian.“De afgelopen jaren hebben wij herhaaldelijk bij besprekingen in de gemeenteraad van Almere aangegeven dat burgers altijd aangifte moeten kunnen doen en dat wij er van uitgaan dat aangiftes serieus worden genomen. Dit blijkt nog steeds niet het geval. Daarom lanceren wij een aangiftemeldpunt. Langs deze weg vragen wij aan inwoners om hun ervaringen met ons te delen over het doen van aangifte bij de politie.”

Twee jaar geleden publiceerde Almere DEZE WEEK een aantal artikelen waarbij vrouwen geen aangifte konden doen van aanranding. Dat leidde toen tot veel commotie bij de politiek. Ellian: “Wij willen nu weten of burgers in Almere echt altijd aangifte kunnen doen. Met ingewikkelde cijfers en vragen komt die duidelijkheid niet. Daarom vragen wij nu middels een meldpunt aan inwoners om hun ervaringen met ons te delen over het doen van aangifte.”
Alle verhalen van inwoners zullen worden gelezen, stelt Ellian. Vervolgens gaat de Almeerse VVD nogmaals het aangiftebeleid van de politie op de agenda zetten.

Artikel geplaatst op: 30 oktober 2017 - 12:49

Gerelateerd

Delen