Politiek wil BIZ-regeling niet aan De Vaart opdringen

DE VAART – Er komt geen BIZ-regeling voor de ondernemers op bedrijventerrein De Vaart. De raadsleden raakten donderdagavond tijdens de Politieke Markt een beetje geïrriteerd dat de PvdA aan de BIZ wil vasthouden.
Een BIZ (Bedrijven Investerings Zone) is een afgebakend gebied waarbinnen ondernemers samen investeren in de kwaliteit van hun bedrijfsomgeving. Ze betalen daarvoor dan iets meer belasting. Die belasting wordt dan specifiek ingezet voor het BIZ-gebied.
Hassan Buyatui (PvdA) maakt zich al jaren sterk om voor bedrijventerrein De Vaart zo’n BIZ van de grond te krijgen. Met die investering zou het bedrijventerrein vooral veiliger kunnen worden. De ondernemers op het bedrijventerrein konden het echter onderling niet eens worden over een gezamenlijke BIZ. Buyatui pleit nu voor twee kleinere BIZ-gebieden op De Vaart, maar tijdens de Politieke Markt bleek dat hij alleen in de opvatting staat. De overige raadsleden zijn van mening dat het initiatief van de ondernemers moet komen. Ook wethouder Mark Pol is die mening toegedaan. “De BIZ is een fantastisch middel op winkelgebieden een meerwaarde te geven, maar op De Vaart is er geen meerderheid te vinden. Dan houdt het op. Misschien is De Vaart in omvang wel te hoog gegrepen om als eerste BIZ-gebied in Almere van start te gaan. Misschien dat het centrum van Haven zich er beter voor leent.”
De wethouder stelde dat de laatste jaren ‘voor tonnen’ in de herstructurering van De Vaart is geïnvesteerd. “Er wordt nu een beeld geschetst dat De Vaart in deplorabele staat verkeerd. Dat is niet terecht. Ik nodig alle raadsleden uit voor een werkbezoek om dat met eigen ogen te zien.”
Artikel geplaatst op: 17 november 2017 - 10:04

Gerelateerd

Delen