Bezwaren rond windmolenpark vinden geen gehoor bij raad

NOORDERPLASSEN - De keuze die het college heeft gemaakt voor het windmolenpark Jaap Rodenburg, bij Almere Pampus, is terecht. Ook is daar goed over gecommuniceerd met de omwonenden. Dat is althans de mening van de volledige gemeenteraad, behalve de PVV.

Foto: Google Earth


Bewoners van (voornamelijk) de Noorderplassen hadden voldoende handtekeningen verzameld om de kwestie op de agenda van de Politieke Markt te krijgen. De raad is dan verplicht over het onderwerp te praten. De bewoners maken zich grote zorgen over geluidsoverlast en vinden ook dat er niet goed gecommuniceerd is vanuit het stadhuis. Ze zijn van mening dat er onvoldoende naar hen is geluisterd nu gekozen is om in de hoek van de Oostvaardersdijk drie lijnen met in totaal tien windmolens te plaatsen. Die zijn veel hoger dan de huidige molens die daar staan. Maar die optie was niet als beste uit de bus gekomen bij een enquête onder bewoners. Zij zien liever negen molens in een andere opstelling - die dan ook nog eens meer energie zouden opleveren.

Niet haalbaar


Volgens wethouder Frits Huis is dat te verklaren. “De optie bij de enquête de voorkeur kreeg is qua opstelling technisch niet haalbaar. Ze staan te dicht op elkaar. Daarnaast zijn er andere overwegingen die ons deden besluiten om voor de één na beste optie te kiezen. Het gaat namelijk niet alleen om de bewoners van Noorderplassen en Muziekwijk, maar bijvoorbeeld ook om bewoners van Poort en – straks – Pampus. De molens moeten ook voor deze bewoners op voldoende afstand staan.”
Op de PVV na was de hele gemeenteraad het met de wethouder eens en vindt zij dat het college de bewoners ook voldoende geïnformeerd heeft en ook dat de gekozen optie de juiste is. Wethouder Frits Huis liet na afloop weten respect te hebben voor de gedegen manier waarop de bewoners te werk zijn gegaan. “Maar we hebben echt naar ze geluisterd. Maar dat is iets anders dan gehoorzamen.”

Artikel geplaatst op: 24 november 2017 - 10:02

Gerelateerd

Delen