Verrassende kandidatenlijst SP

ALMERE - De leden van SP Almere hebben vrijdag 17 november de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 vastgesteld. Er staan bekende maar ook nieuwe gezichten in de Top 5 van de lijst. Zoals bekend is Hans Everhard de lijsttrekker. Maar er ontbreken op de lijst namen van leden die wel op de lijst werden verwacht.

Hans Everhard bij zijn installatie als raadslid. (Archieffoto: Fred Rotgans)

In een persbericht laat de SP weten dat 'in het volste vertrouwen' gekozen is voor een combinatie van jong en oud en ervaring. De partij stelt met een nieuwe ploeg, en hopelijk meer zetels, de belangen van de inwoners te kunnen behartigen. Nieuwe namen zijn Azhar Naeem, Ton van den Berg en Kelt Lohstro. Raadslid Erwin Prins is pas terug te vinden op plek 5. Verwacht was dat oud-voorzitter Sianne Smits op een verkiesbare plaats zou komen. Het oude bestuur is echter op een zijspoor gezet.
'Wij als socialisten weten dat één keer in de vier jaar stemmen alleen niet voldoende is. Om mensen echt zeggenschap te laten terugpakken over hun eigen school, wijk, zorg in de buurt of werkvloer, moeten wij ze samenbrengen en verbeteringen afdwingen. Wij willen een menswaardige, gelijkwaardige en solidaire samenleving en dát doe je samen', aldus de SP.


De lijst


1) Hans Everhard
2) Azhar Naeem
3) Ton van den Berg
4) Kelt Lohstro
5) Erwin Prins
6) John Cocu
7) Danny van Zuijlen
8) Annemieke Koopman
9) Maike Müller
10) Frans Mulckhuijse

Artikel geplaatst op: 27 november 2017 - 11:43

Gerelateerd

Delen