Floriadekrant NIET van Almere DEZE WEEK


ALMERE – De Floriade B.V. en de Gemeente hebben gisterenavond op de Floriadebijeenkomst in KAF een krant uitgedeeld met als kop: Special Almere DEZE WEEK.
De krant was hier niet van op de hoogte en is zeer onaangenaam verrast dat haar titel zonder enig overleg boven de uitgave is gezet door de Floriade B.V en de gemeente.

De gewraakte krant van de Floriade B.V. en de gemeente.

“Dit kan natuurlijk helemaal niet”, zegt hoofdredacteur Robert Mienstra van Almere DEZE WEEK. “Wij berichten genuanceerd en kritisch over de Floriade. Wij zouden nooit een dergelijke uitgave maken. Hier is duidelijk misbruik gemaakt van het logo en de goede journalistieke naam van de krant. Nu staan we als krant voor een voldongen feit en moet de redactie aan het werk om de Almeerders op de hoogte te stellen dat wij helemaal niets met de uitgave van de Floriade B.V en de gemeente te maken hebben. Maar de imagoschade aan de krant is al aangericht.”

Excuses
De Gemeente laat via haar woordvoerder Jeroen Oosterheert weten de Floriade-uitgave zo nooit gemaakt had mogen worden. “De Gemeente biedt haar excuses aan, betreurt dat deze uitgave is gemaakt en zal haar best doen hier met Almere DEZE WEEK uit te komen. Het zal niet meer gebeuren.”

Onbekend
De Floriade B.V. wordt in de gewraakte uiting genoemd als mede-uitgever. Ilse Kaldenbach, voorlichter van de Floriade B.V. zegt dat ze wist dat er een uitgave zou komen. “Maar dat dat als krant van Almere DEZE WEEK gedaan zou worden daar wist de Floriade B.V. niets van.” Kaldenbach verwees de redactie vervolgens weer naar de gemeente.”

Foto: Deze krant is NIET van Almere DEZE WEEK. Gemeente en Floriade B.V. maakten misbruik van titel Almere DEZE WEEK. 

 

Artikel geplaatst op: 30 november 2017 - 08:54

Gerelateerd

Delen