Burgemeester wil vaker bij raad aanwezig zijn

ALMERE – Burgemeester Franc Weerwind wil vaker bij vergaderingen van de gemeenteraad aanwezig zijn. Vanuit de PVV kwam kritiek dat de burgemeester van de laatste 28 vergaderingen zeven keer afwezig was.


Weerwind verdedigde zich donderdagavond tijdens de Politieke Markt door te stellen dat hij bij die absenties de gemeente Almere op andere plekken vertegenwoordigde. “Maar het liefst ben ik bij de gemeenteraad aanwezig, omdat dit het hoogste orgaan is binnen de gemeente”, aldus Weerwind. “Ik wil de raad graag dienen. Als ik elders wordt gevraagd Almere te vertegenwoordigen leg ik dat altijd eerst voor aan het college. Maar ik zal mijn best doen vaker aanwezig te zijn.”
De meeste partijen konden zich overigens niet vinden in de kritiek van de PVV, al gaven zij wel aan het fijn te vinden als Weerwind erbij is. De PVV had een motie aangekondigd, maar fractievoorzitter Toon van Dijk gaf aan die motie in te trekken. “We hebben deze kwestie op de agenda gezet om de burgmeester een steuntje in de rug te geven om vaker aanwezig te zijn. Dat is voldoende.”

Artikel geplaatst op: 01 december 2017 - 10:24

Gerelateerd

Delen