Politie: Oplossingpercentage in Almere heel hoog

Door Marcel Beijer
ALMERE – Het oplossingspercentage van de Almeerse politie ligt veel hoger dan het landelijk gemiddelde. Gemiddeld wordt 34% van de misdaden opgelost, landelijk ligt dat bijna 10% lager.


Dat zei sectorhoofd Famke van Spaendonk van de politie donderdagavond tijdens de Politieke Markt. De gemeenteraad sprak daar over Veiligheid in Almere. Volgens Van Spaendonk gaat het met de criminaliteitscijfers in Almere de goede kant op: er zijn weliswaar meer pogingen tot woninginbraak gedaan, maar het aantal geslaagde pogingen daalt.
Uit de politiecijfers blijkt dus dat Almere veiliger wordt. Burgemeester Franc Weerwind gaf aan dat de gemeente bij het kabinet gaat aandringen om de extra mankracht die is gekregen om radicalisering te bestrijden, te continueren. De politiek reageerde verheugd op de berichten, maar zet wel vraagtekens bij de aangiftebereidheid van Almeerders, de toename van straatroof, overlast in bussen en de jeugdoverlast, vooral qua drank- en drugsgebruik. Ulysse Elian (VVD) liet weten dat er op de door de partij ingestelde aangiftemeldpunt ‘ernstig veel’ binnenkomt.

Artikel geplaatst op: 01 december 2017 - 11:58

Gerelateerd

Delen