UPDATE: Nep-krant Floriade en gemeente Almere landelijk nieuws

ALMERE - ALMERE – De nep-Almere DEZE WEEK die de Floriade B.V. en de Gemeente woensdagavond hebben verspreid op de Floriadebijeenkomst in KAF zorgt voor grote ophef.

De nepkrant van de Floriade B.V en de gemeente Almere.

Inmiddels hebben burgemeester Franc Weerwind en wethouder Herrema persoonlijk hun excuses aan de krant aangeboden. “Ik ga dit tot op de bodem uitzoeken”, meldde Weerwind, “deze zaak overschaduwde zelfs de feestelijkheden van het planten van de eerste boom bij de Floriade.” Ook Herrema zei dat het laatste woord hier nog niet over gezegd is. “Dit gaat zeker een staartje krijgen.”


Tijdens de politieke markt van donderdagavond meldden vrijwel alle politieke partijen aan de journalisten van Almere DEZE WEEK dat zij geschokt zijn door de actie van de Floriade B.V en de gemeente. De PVV heeft inmiddels schriftelijke vragen over de zaak gesteld aan de gemeente.

Bij de redactie stond de telefoon niet stil. Verontruste lezers wilden het naadje van de kous weten. “Lang leve de echte Almere DEZE WEEK”, zei een van hen. “U zult wel ontzettend boos zijn” en “Gelukkig bent u als krant wel betrouwbaar”, waren enkele van de reacties.

Nepkrant Floriade B.V. en gemeente Almere in het nieuws:

NRC

NOS
The Post online

Omroep Flevoland

WNL

NVJ (Nederlandse vereniging van Journalisten)

NOS-journaal

 

 

 

 

 

Artikel geplaatst op: 01 december 2017 - 13:26

Gerelateerd

Delen