Commentaar


Robert Mienstra
Marcel Beijer

Eenmansactie?


De Floriade ligt erg gevoelig in Almere. De redactie van deze krant krijgt van zowel voor- als tegenstanders van de Floriade het verwijt dat we partijdig zijn. Tegenstanders wijzen dan snel naar advertenties die de Floriade in deze krant plaatst. De redactie werkt echter strikt onafhankelijk.

De nep-promotiekrant over de Floriade die de gemeente vorige week uitgaf, alsof het een uitgave van Almere DEZE WEEK betrof, bracht de uitgever van deze krant daarom ernstig in verlegenheid. Het suggereert dat de redactie inderdaad partijdig is. Wij waren daar zeer ontstemd over. De kwestie werd terecht landelijk nieuws.
De gemeente geeft in een reactie aan dat de publicatie van de nep-Almere DEZE WEEK een eenmansactie is geweest en sluit de luiken van het stadhuis vervolgens weer. Deze krant vindt die uitleg te mager. Veel lezers stellen dat het een vooropgezet plan van de gemeente geweest moet zijn. Immers: iemand heeft de kopij gemaakt, iemand heeft het logo gekopieerd, iemand heeft de pagina’s opgemaakt en iemand heeft de krant gedrukt. Wist dan niemand van de Floriade B.V. en de gemeente dat er een tasje het nepkranten bij de zaal van KAF uitgedeeld zou worden?
‘Kan een ambtenaar dat in zijn eentje bewerkstelligen?’, zo wordt argwanend gevraagd.
Wij weten het niet. De gemeente zegt van wel en geeft verder geen uitleg.
Wij vinden dat de zoveelste misser.

Artikel geplaatst op: 05 december 2017 - 10:47

Gerelateerd

Delen