Reactie gemeente op nepkrant

“Het gebruik van de naam Almere DEZE WEEK voor onze eigen externe publicatie is een interne fout geweest, die nooit had mogen gebeuren. Er heeft iemand gehandeld zonder afstemming”, reageert gemeentewoordvoerder Jeroen Oosterheert.

“Dat is door de direct betrokkenen inmiddels goed geëvalueerd. Wij hebben op geen enkele manier afbreuk willen doen aan de journalistieke onafhankelijkheid van Almere DEZE WEEK. Dat we die indruk hebben gewekt, was uitdrukkelijk niet de bedoeling. Voor ons is die onafhankelijkheid namelijk een groot goed, waar niet aan getornd mag worden."

“Aan de uitgever, de redactie en de lezers van Almere DEZE WEEK bieden we als gemeente Almere onze excuses aan voor deze actie. Met de redactie en de uitgever willen we constructief in gesprek. Onze insteek is daarbij dat we de ontstane plooien glad kunnen strijken”, vult Oosterheert aan. “Onze zorg is ook het beeld dat bij de lezers en adverteerders van de krant kan zijn ontstaan dat de redactie niet onafhankelijk zou werken. Mocht dat beeld door onze publicatie toch zijn ontstaan, dan hopen wij dat door deze reactie weg te nemen. De gemeente heeft daar immers geen belang bij.”

Artikel geplaatst op: 05 december 2017 - 11:51

Gerelateerd

Delen