Nieuwe politieke partij: WSTAV

ALMERE - WSTAV, voluit ‘Wij staan voor’ (spreek uit: Wéé-staf ), is de jongste politieke partij in Almere die gaat meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. WSTAV is opgericht op 17-11-17 en staat voor ‘Rijkdom in kleur’ in Almere.
Initiatiefnemer voor het starten van deze partij is Marvin Forst, tevens lijsttrekker. Partijgenoot Glen Leeuwin, voorzitter van de stichting multiculturele organisatie Almere (SMOA), is mede-initiatiefnemer en nummer twee op de lijst. WSTVA voert momenteel gesprekken met andere stadsgenoten om als kandidaat op de lijst te komen. “Onze kandidaten zijn mensen met, bij voorkeur, maatschappelijke inzet en ervaring in Almere”, zegt Martin Forst. “Naast meer kandidaten, is WSTAV ook op zoek naar vrijwilligers en donateurs. WSTVA zal zich profileren als een partij voor rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid en ziet kansen om de belangen voor de Almeerse inwoners op eigenzinnige wijze te behartigen.”
Tegengeluid

"We horen steeds vaker dat grote groepen uitgesloten en benadeeld worden", zegt Forst, "ook in politiek ‘correct’ Nederland. WSTAV wil een tegengeluid laten horen: ieder mens ongeacht godsdienst, levensovertuiging, origine, afkomst, geslacht of op welke grond dan ook, heeft recht om gelijkwaardig behandeld te worden."
Artikel geplaatst op: 13 december 2017 - 12:49

Gerelateerd

Delen