PVV wil Nederlandse en Almeerse vlag in raadzaal

Door Kaylee Landegent

Kaylee (15) is scholiere op het Artecollege in Poort. Zij liep met de redactie mee tijdens de Politieke Markt van afgelopen donderdag en maakte een verslag.

ALMERE - Moet er een Nederlandse en Almeerse vlag geplaatst worden in de raadzaal? Over dit vraagstuk werd gediscussieerd op de Politieke Markt op donderdagavond 7 december. “Democratie en vrijheid worden benadrukt met deze vlaggen.”, zei raadslid Olaf Buitelaar (PVV) die hierover een motie wil indienen.

Scholiere Kaylee Landegent doet verslag van de politieke markt. Rechts doet Toon van Dijk (PVV) hetzelfde op twitter. (Foto: Almere DEZE WEEK)


Er werd dertig minuten lang gesproken over de plaatsing van de vlaggen in de raadzaal. De meningen van de politieke partijen zijn erg verschillend. Zo vraagt de PvdA zich af waarom er geen Europese vlag bij kan. Daarop antwoorde de PVV: “Nederland is een natiestaat, en Europa is geen natiestaat.”
De VVD steunt de motie om de vlaggen te plaatsen in de raadzaal. Leefbaar Almere heeft er geen behoefte aan, omdat er al een wapen hangt. Het CDA is verdeeld. Zo denkt het raadslid Bastiaan Malotaux (CDA) dat als de vlag in de raadzaal hangt, hij niet wappert en dus geen trots uitstraalt. De PVV gaat de motie binnenkort indienen.

Artikel geplaatst op: 11 december 2017 - 12:09

Gerelateerd

Delen