Nederlandse vlag en klompendans in Burgerzaal

Door Robert Mienstra

ALMERE - Daags nadat de gemeenteraad in de Burgerzaal (de tijdelijke raadzaal) met 22 tegen 16 stemmen had besloten dat er geen Nederlandse vlag in de raadzaal komt, hingen er drie Nederlandse vlaggen in de Burgerzaal en werd er een klompendans opgevoerd.

Achter in de Burgerzaal stonden vrijdag drie Nederlandse vlaggen. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Tijdens de narturalisatieceremonie op 15 december werd in de Burgerzaal gevierd dat een aantal mensen het Nederlanderschap verwierven. De festiviteit werd opgevrolijkt met een boerenklompendans inclusief melkmeisjes. Achter in de zaal waren drie Nederlandse vlaggen te zien. Dit alles onder het toeziend oog van burgemeester Franc Weerwind (D66). 

Dit was opmerkelijk omdat de gemeenteraad de dag er voor, op 14 december, de motie van de PVV wegstemde om een Nederlandse vlag in de raadzaal te plaatsen. De belangrijkste argumenten tegen het plaatsen van de Nederlandse vlag waren dat een plekje van de Nederlandse driekleur in de raadzaal nationalistische gevoelens zou oproepen, en dat de vlag ook verdeeldheid in de Almeerse gemeenschap zou veroorzaken.

 

Artikel geplaatst op: 16 december 2017 - 14:45

Gerelateerd

Delen