Commentaar

 Lek

Door Marcel Beijer

Midden in de komkommertijd kwam Almere DEZE WEEK twee keer kort achter elkaar met groot nieuws rond camping Waterhout en zeilschool Haddock. De krant baseerde zich daarbij op anonieme bronnen die informatie lekten uit besloten vergaderingen, geleid door wethouder Tjeerd Herrema. Die was dan ook des duivels dat de informatie die hij vertrouwelijk aan de raadsleden had verstrekt op straat was komen te liggen. Hij pakte zijn verlies en met een paar weekendjes extra onderhandelen met Waterhout was alles weer oké.

PvdA en D66, de braafste jongetjes uit het college-klasje, lieten het er echter niet bij zitten. Zij wilden tot op de bodem uitzoeken wie de vertrouwelijke informatie naar deze krant gelekt had. (Daarmee overigens de verdenking vilein van zichzelf af schuddend). Besloten werd bureau Berenschot in te schakelen om de onderste steen boven te krijgen.
En wat iedereen kon vermoeden: dat lukte niet, hoe briljant ze bij Berenschot ook zijn. Het kan namelijk iedereen geweest zijn. Sommige raadsleden bleken de geheime informatie zelfs ’s avonds gezellig met hun partner te hebben gedeeld. Ook ambtenaren kunnen uit de school klappen, of…. Nou ja… noem maar op.

Nu weet iedereen dat een bureau als Berenschot haar werk niet voor een goede fles wijn en een ferme handdruk verricht. De Pavlov-reactie van D66 en PvdA was dus niks anders dan een hele dure vorm van symboolpolitiek. Benieuwd of iemand in de politiek ze daarvoor nog ter verantwoording roept.

 

Artikel geplaatst op: 18 december 2017 - 20:14

Gerelateerd

Delen