Sociale huurwoningen in Floriadewijk blijven

ALMERE – Het college moet vasthouden aan het uitgangspunt dat 30 procent van de huizen in de toekomstige Floriadewijk in de categorie ‘sociale woningbouw’ valt. Dat is de mening van de meerderheid in de gemeenteraad.

percentages sociale woningbouw in Almere


De VVD stelde donderdagavond tijdens de Politieke Markt dat de gemeente financieel veel meer zekerheid kan inbouwen door dit percentage te verlagen en meer woningen in de ‘middeldure huur’ te realiseren. “In de wijk komen 600 woningen”, zei raadslid Miranda Joziasse. “Voor een ontwikkelaar is het dan best lastig om een rendabel plan te maken. We kunnen nu nog aan de knoppen draaien. In onze visie kunnen we dan beter het woningaanbod aanpassen en bijvoorbeeld meer inzetten op een geluidsarme wijk.”
Dat leverde de hoon op van veel andere fracties. “Almere wordt leefbaarder als er een mix is van bewoners”, zei raadslid John van der Pauw (PvdA). “Er is een tekort aan sociale huur in Almere en ook de Floriadewijk kan een bijdrage leveren om dat tekort terug te laten lopen.”
Ook PvdA-wethouder Tjeerd Herrema deelde een flinke sneer uit richting Joziasse. “U stelt steeds dat bijvoorbeeld verpleegsters in staat zijn om een huis in de ‘middeldure huur’ te bewonen. Maar u heeft werkelijk geen idee hoeveel een verpleegster verdiend. Die kan zich echt geen huis veroorloven met een huur van 700 tot 1000 euro. Die is toch echt aangewezen op een goedkopere woning.”

Artikel geplaatst op: 19 januari 2018 - 09:00

Gerelateerd

Delen