Wethouder positief over woningen voor leerkrachten

ALMERE – Wethouder Tjeerd Herrema (PvdA) geeft op Twitter aan dat hij positief staat tegenover een woningbeleid voor jonge leerkrachten in Almere.

Dit naar aanleiding van een bericht in het Parool van afgelopen vrijdag dat Amsterdam honderd woningen beschikbaar gaat stellen aan jonge leerkrachten die in de stad willen gaan werken. De hoofdstad kampt met een groot lerarentekort en hoopt zo leraren aan te trekken. Door de drooggekookte en overspannen woningmarkt kunnen de leerkrachten op dit moment geen woning vinden in Amsterdam.
“Als het onderwijs aangeeft dat het nodig is voor het aantrekken van goede leerkrachten in Almere dan sta ik hier positief tegenover”, meldt Herrema op Twitter. “We moeten dit aantal wel afwegen tegen andere wachtenden en natuurlijk meer sociale huurwoningen bijbouwen.”
Zowel de PvdA als D66 melden dat ze open staan voor beleid om jongen leerkrachten aan een woning te helpen omdat ook in Almere het lerarentekort nijpend dreigt te worden. Toen de PvdA een leraren-cao voorstelde waarin ook woningbeleid voor de doelgroep werd voorgesteld, vond de partij geen gehoor in de raad.
Artikel geplaatst op: 22 januari 2018 - 15:04

Gerelateerd

Delen