Hengstman lijsttrekker Almere Anders'18

Rutger Hengstman is voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart de lijsttrekker van de nieuwe partij Almere Anders'18. Hengstman zit nu als eenmansfractie in de raad, nadat hij jarenlang voor de VVD in de gemeenteraad zat. Vorig jaar raakte Hengstman gebrouilleerd met de liberalen.

Almere Anders‘18 kent een hoog gehalte ex-VVD'ers. Ook Martin Sinke (nummer 2 op de lijst) en Gerlinde en Gerlinde Blokland (3) zijn van VVD-huize. Op de achtergrond speelt ook ex-VVD0wethouder Henk Smeeman een belangrijke rol.
Ellen Stel is met haar vierde plaats op de kandidatenlijst een nieuwkomer in de politiek, maar volgt de Almeerse politiek al jaren op de voet. Met name het onderwerp Floriade heeft zij intensief gevolgd. Het eerste dat Stel wil realiseren is dat de voorbereidingen van de Floriade worden stopgezet. Stel is ook fel tegenstander van de geplande woonwijk op het Floriadeterrein. Almere Anders‘18 wil juist dat het gebied voor recreatie wordt doorontwikkeld.
Nummer vijf op de kandidatenlijst van Almere Anders‘18 is Frits van der Pluijm. Van der Pluijm is lid van het hoofdbestuur van 50PLUS. Deze partij doet in Almere zelf niet mee aan de verkiezingen. Van der Pluijm wil de leden en kiezers van 50PLUS in Almere een goed alternatief bieden door zich te verbinden aan de lokale partij Almere Anders‘18.

De kandidatenlijst ziet er als volgt uit:
1. Rutger Hengstman
2. Martin Sinke
3. Gerlinde Blokland
4. Ellen Stel
5. Frits van der Pluijm
6. Stef de Haas
7. Alexandra van Itterzon
8. Edwin Vermij
9. Daniëlle Schilp
10. Rola den Rooijen-Hengstman

Artikel geplaatst op: 30 januari 2018 - 13:03

Gerelateerd

Delen